Neuro Linguistisch Programmeren

wat is nlp?

WAT IS NLP?

NLP leert je om stemmingen, gedachten en gedrag van jezelf te beïnvloeden en leert je ook effectief te communiceren met anderen.

Neuro: Neurologisch, het brein. Alles wat we ooit hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Dit ontwikkelde ons. De herinneringen aan onze ervaringen met daarbij gedachten die gevoelens opwekken besturen ons gedrag in de huidige tijd.

Linguïstisch: Communiceren doen we door middel van gesproken taal : verbaal en door middel van lichaamstaal: non-verbaal (houding, ademhaling, gebaren, oogbewegingen, gezichtsuitdrukking, toonhoogte, tempo etc.).

Programmeren: Het ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.

NLP is ontwikkeld in de jaren 70 door Richard Bandler en John Grinder.
Ze kwamen tot de ontdekking dat succesvol gedrag in kaart gebracht kan worden. Het begon met de succesvolle therapeuten  Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen zodat ze dit vervolgens aan andere mensen konden leren.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenmensen, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en het zakenleven.

Daarom heb ik mijn opleiding NLP bij niemand minder dan Richard Bandler zelf gevolgd. Om zo van de allerbeste dit vak te leren.

‘Ik heb geen paniekaanvallen meer. Ik had niet gedacht dat hypnose zoveel met een mens kan doen!