Integral eye movement therapy

wat is iemt?

WAT IS IEMT?

IEMT : Integral Eye Movement Therapy, is een snelle en super effectieve therapie die positieve veranderingen creëert op het vlak van ongewenste emotionele en identiteit imprints. 

Door gebruik te maken van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, dus zeg maar nieuwe snelwegen, waardoor er verandering plaats vindt op neurologisch niveau.
Op deze manier hoef je niet meer gebukt te gaan onder de verlammende negatieve gevoelens van angst, paniek, fobie, traumatische ervaringen, belemmerende overtuigingen, gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, verlatings- of bindingsangst. Ook kan het helpen bij liefdesverdriet en seksuele belemmeringen of blokkades. Maar ook problemen als overgewicht, slecht slapen, burn-out, stress en verslaving.
IEMT kan ook ingezet worden voor PTSS.
Het mooie aan IEMT is dat je mij niet perse hoeft te vertellen wat je probleem is. Het enige wat je hoeft te doen is mijn vinger te volgen met je ogen en te denken aan je herinnering.
IEMT is ontwikkeld door Andrew T. Austin en is gebaseerd op het werk van Connirae en Steve Andreas.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EMDR EN IEMT?

Deze vraag krijg ik vaak.
Laat ik beginnen met de overeenkomst. Beide therapievormen werken met oogbewegingen.

EMDR
EMDR gaat specifiek terug naar de herinnering van die ene traumatische ervaring. Dit zijn klachten die meestal ontstaan als direct gevolg van een concrete en nare gebeurtenis. Als iemand dan denkt aan die gebeurtenis dan roept dat meteen weer nare en blijvende angst en vervelende gevoelens op.

IEMT
IEMT werkt ook op nare emoties. Dus je hoeft niet perse een trauma te hebben, zoals een ongeluk, seksueel misbruik of PTTS. IEMT werkt op al je belemmerende emotionele imprints en negatieve overtuigingen. Vaak is het zo dat deze al, zonder dat je je daar bewust van bent, in je jeugd zijn ontstaan. Ik hoor vaak terug van mijn clienten: ‘ Dat was ik helemaal vergeten, maar nu komt het allemaal boven. De eerste keer dat ik me zo voelde was ik nog maar een klein kind”.
Met IEMT gaan we dus terug naar waar de negatieve overtuiging of de nare emotie of het trauma begonnen is.
We halen de angel eruit!  En Nee, ik spreek niet in Koninklijk meervoud, met ‘We” bedoel ik: Jij en ik! Want dit geldt voor zowel hypnose, NLP, als Coaching en Healing, er zijn altijd 2 mensen voor nodig om een prachtige transformatie plaats te laten vinden.

‘Ik heb geen paniekaanvallen meer. Ik had niet gedacht dat hypnose zoveel met een mens kan doen!