een gefocuste staat van concentratie, waarin jouw onderbewustzijn gereset kan worden

wat is hypnose

WAT IS HYPNOSE?

Hypnose is een gefocuste staat van concentratie, waarin ons onderbewustzijn suggesties kan accepteren. Als een suggestie geaccepteerd wordt door het onderbewustzijn, dan wordt dit aangenomen als de waarheid. Dit kan alleen als de suggesties die gegeven worden niet in tegenspraak zijn met iemands persoonlijkheid.

Een hypnotische trance is een heel normale gemoedstoestand die we meerdere malen per dag meemaken. Denk bijvoorbeeld aan een dagdroom of als je helemaal verdiept zit in een mooie film, dan kan alles om je heen helemaal wegvallen en ben je alleen daar nog maar mee bezig. Eenmaal in deze staat is ons kritische en bewuste geest minder alert, waardoor er toegang tot het onderbewustzijn mogelijk is. 
Ons onderbewustzijn is heel krachtig en beheerst alle automatische functies, zoals  gewoonten, overtuigingen, patronen en angsten. Je kunt wel weten wat je probleem is, maar daarmee heb je het nog niet opgelost. Door middel van hypnose kan het geen wat je graag wilt veranderen, gereset worden in je onderbewustzijn.

WAT IS HYPNOTHERAPIE?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose om mensen te helpen om makkelijk en snel, blijvend van hun probleem af te komen.

Directe hypnose

WAT IS DIRECTE HYPNOSE?

Ik gebruik directe hypnose om jou te hypnotiseren, zodat je snel en blijvend van je probleem af komt. 

Van origine komt directe hypnose uit Amerika. De grondleggers van directe hypnose zijn: Dave Elman, Gerald Kein en Jeffrey Stephens.
Directe hypnose is gebaseerd op het ‘mind-model’ dat bedacht  en voor het eerst toegepast is door Gerald Kein.
Een definitie van hypnose is: ” Hypnose is het passeren van de kritische factor, behorende tot het bewustzijn en het vastleggen van selectieve aanvaardbare gedachten”.

Alles wat we ooit meemaken slaan we op in ons onderbewustzijn. Ook alle patronen, angsten, gewoonten en overtuigingen liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn. 
We maken een vergelijk met een computer. Ons onderbewustzijn is de harde schijf van de computer. Om de harde schijf van de computer zit een ‘fire wall’ die voorkomt dat er zomaar ongevraagd virussen op jouw harde schijf komen. Dan is er nog ons bewustzijn. 
Om een bepaald ‘programma, angst of overtuiging’ te veranderen = resetten op jouw onderbewustzijn= harde schijf, moeten we even de kritische factor aan de kant zien te krijgen. Dat lukt je op een bewustniveau bijna niet. Met hypnose is dat makkelijk. Als de kritische factor even weg is, dan kan ik jouw onderbewustzijn makkelijk en snel herprogrammeren, tot een nieuw gewenst gedrag of overtuiging.

WAT IS NLP?

NLP leert je om stemmingen, gedachten en gedrag van jezelf te beïnvloeden en leert je ook effectief te communiceren met anderen.

Neuro: Neurologisch, het brein. Alles wat we ooit hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Dit ontwikkelde ons. De herinneringen aan onze ervaringen met daarbij gedachten die gevoelens opwekken besturen ons gedrag in de huidige tijd.

Linguïstisch: Communiceren doen we door middel van gesproken taal : verbaal en door middel van lichaamstaal: non-verbaal (houding, ademhaling, gebaren, oogbewegingen, gezichtsuitdrukking, toonhoogte, tempo etc.).

Programmeren: Het ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.

NLP is ontwikkeld in de jaren 70 door Richard Bandler en John Grinder.
Ze kwamen tot de ontdekking dat succesvol gedrag in kaart gebracht kan worden. Het begon met de succesvolle therapeuten  Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen zodat ze dit vervolgens aan andere mensen konden leren.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenmensen, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en het zakenleven.

Daarom heb ik mijn opleiding NLP bij niemand minder dan Richard Bandler zelf gevolgd. Om zo van de allerbeste dit vak te leren.

WAT IS IEMT (INTEGRAL EYE MOVEMENT THERAPY)?
IEMT is een snelle en super effectieve therapie die positieve veranderingen creëert op het vlak van ongewenste emotionele en identiteit imprints. 

Door gebruik te maken van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, dus zeg maar nieuwe snelwegen, waardoor er verandering plaats vindt op neurologisch niveau.
Op deze manier hoef je niet meer gebukt te gaan onder de verlammende negatieve gevoelens van angst, paniek, fobie, traumatische ervaringen, belemmerende overtuigingen, gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, verlatings- of bindingsangst. Ook kan het helpen bij liefdesverdriet en seksuele belemmeringen of blokkades. Maar ook problemen als overgewicht, slecht slapen, burn-out, stress en verslaving.
IEMT kan ook ingezet worden voor PTSS.
Het mooie aan IEMT is dat je mij niet perse hoeft te vertellen wat je probleem is. Het enige wat je hoeft te doen is mijn vinger te volgen met je ogen en te denken aan je herinnering.
IEMT is ontwikkeld door Andrew T. Austin en is gebaseerd op het werk van Connirae en Steve Andreas.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EMDR EN IEMT?

Deze vraag krijg ik vaak.
Laat ik beginnen met de overeenkomst. Beide therapievormen werken met oogbewegingen.

EMDR
EMDR gaat specifiek terug naar de herinnering van die ene traumatische ervaring. Dit zijn klachten die meestal ontstaan als direct gevolg van een concrete en nare gebeurtenis. Als iemand dan denkt aan die gebeurtenis dan roept dat meteen weer nare en blijvende angst en vervelende gevoelens op.
IEMT
IEMT werkt ook op nare emoties. Dus je hoeft niet perse een trauma te hebben, zoals een ongeluk, seksueel misbruik of PTTS. IEMT werkt op al je belemmerende emotionele imprints en negatieve overtuigingen. Vaak is het zo dat deze al, zonder dat je je daar bewust van bent, in je jeugd zijn ontstaan. Ik hoor vaak terug van mijn clienten: ‘ Dat was ik helemaal vergeten, maar nu komt het allemaal boven. De eerste keer dat ik me zo voelde was ik nog maar een klein kind”.
Met IEMT gaan we dus terug naar waar de negatieve overtuiging of de nare emotie of het trauma begonnen is.
We halen de angel eruit!

KRACHT COACHING?

Ben je onzeker, heb je stress op je werk, problemen in je relatie, gaat het je financieel niet voor de wind, slaap je slecht of heb je andere vage klachten?

Je wilt meer uit het leven halen, maar het wil maar niet lukken.
Door middel van kracht coaching help ik jou om weer in je kracht te gaan staan. De dingen te doen, die je altijd al wilde doen!

Ik laat jou zien dat het mooie aan het verleden, het verleden zelf is. Het is geweest. Nu is het tijd om in het heden te gaan leven. Te genieten en plannen te gaan maken voor de toekomst.

NLP COACHING

Wat is NLP coaching?
PAK DE CONTROLE TERUG EN LEER HOE JOUW BREIN WERKT.
Deze coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen 40 jaar ontwikkeld zijn. Tijdens de NLP coaching ga je samen met mij aan de slag om je inzicht te geven in de manier waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt.
Zo kom je er tijdens coaching achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen. Als NLP coach speel ik daarop in door jou technieken te leren die precies voor jou geschikt zijn op een manier die voor jou goed werk

WAT IS HEALING?
Healing is een energetische behandeling die jou helpt om weer in balans te komen en innerlijke rust te ervaren.  Emoties, trauma’s, negatieve overtuigingen en oud karma, worden geheeld en losgelaten. Het werkt in op emotionele, mentale, spirituele en fysieke processen. Het reikt datgene aan wat jij nodig hebt om tot bloei te komen. Het geeft jou de gelegenheid om de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling te maken. 
Jouw ziel bepaalt wat er geheeld mag worden. Het bepaalt wat losgelaten mag worden, hoe dat gebeurt en in welk tempo. Het brengt eenheid in lichaam en geest, waardoor de ziel steeds meer toegang krijgt tot het lichaam. Lichaam, geest en ziel worden steeds meer één. 
Als een gevolg hiervan kun je veranderingen in je geest en lichaam ervaren. Tijdens de heling wordt gewerkt met zuivere energie uit de eenheid, die puur is en afkomstig uit de heelheid en voorbij gaat aan alle dimensies.  

‘Ik heb geen paniekaanvallen meer. Ik had niet gedacht dat hypnose zoveel met een mens kan doen!