Hallo Lucille,
Donderdag 16 april ben ik bij je geweest voor een hypnose behandeling voor mijn slik angst. De terugweg ben ik bij de supermarkt gestopt om iets te halen voor t avondeten. Mijn keus na wat dwalen door de winkel viel op een vegetarische groenten pizza. Bij de kassa zag ik ook nog snoeptomaatjes staan. Ik dacht dat is leuk voor onderweg. In de auto heb ik 3 snoeptomaatjes op dus mijn eerste slik ervaring in de auto opgedaan. Wat me 1000% meeviel. T kauwen verliep goed en t eerste slikken was een kleine angst met een opkomend kokhals gevoel. Maar natuurlijk zei ik tegen mezelf dat ik “t wel kan”. Ik kwam met etenstijd thuis dus gelijk de pizza in de oven en aan tafel. De pizza ging ook goed. Mijn vriend keek mee en vol verwachting hoe ik at.

Een hap viel me na t kauwen enorm tegen door een smaak die vrijkwam die ik muf en sterk vond. Toch heb ik deze doorgeslikt en mijn vriend lag in een deuk. Hij zei ik was al aan t opletten hoe die hap met olijf zou gaan.

De dag erop naar t werk en de eerste pauze te bedenken wat ik zou pakken. Alles mocht behalve een boterham met hagelslag. T is een appel geworden. Die ik op at alsof ik al altijd fruit in mijn pauze eet. Vrijdag was een kort dagje dus toen ik thuis kwam had ik bruin brood gekocht een bakje meloen en banaan en nog meer appels. Bruin brood met kaas gaat me goed af. De avond frietjes gebakken want dat is toch onze vaste frietdag. Voelde me er wel schuldig over, want ik dacht nu zal t wel verwateren.

Zaterdag heb ik uiteraard bruin brood met kaas gegeten en in de avond stond ik macaroni te kokken alsof ik t al jaren gedaan heb. Terwijl ik dit nog nooit gedaan heb. Dat voelt goed!

Als snackje tussen door fruit!! Het eten van de macaroni ging me bijzonder goed af. Wat me wel opvalt is dat mijn eettempo nog wat aan de lage kant ligt, waardoor t eten vlugger koud is en de hoeveelheid eten nog niet zoveel is als mijn vriend. Maar het langzame eten geeft ook een vol gevoel dus voor dat moment heb ik dan ook voldoende gegeten.

Zondag alleen een brood en fruit dag gehad.

Maandag behalve bruin brood met kaas en fruit was t tijd voor een nieuwe uitdaging. De gekookte aardappel met een groente die ik nog nooit gegeten heb. Rode kool met appeltjes. Aan tafel prakte ik de aardappel met de vegetarische jus en nam een hap rode kool met aardappel in een hap. Dat ging goed!!!  Ik besefte me dat ik alles op een bord had liggen. Dit zou normaal nooit mogen van mezelf. Met tranen in ogen van blijdschap zat ik te eten.

Dinsdag heb ik koopavond op t werk. Daar at ik meestal brood dus nu ook. Uiteraard bruin met kaas en fruit. Dinsdag avond zei ik spontaan dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. BLOEMKOOL. Tja die dikke 9 aan spanning moest maar getest worden. Ik had eerder in de week in de diepvries al een zak bloemkool roosjes zien liggen en ik betrapte me er al op dat ik lachte naar die zak. Daarna schoot ik pas echt in de lach omdat ik me daarop betrapte.

Woensdag dus bloemkool klaargemaakt. Met een groenten sausje en een vegetarisch schnitzel. En aardappel schotel uit de oven. Geen angst tijdens klaarmaken. Geen spanning met kauwen of slikken. Ook hierbij ligt t tempo nog wat laag, maar dat komt verwacht ik wel met de tijd.

Zoveel smaken structuren enzovoorts die ik nog nooit gehad heb.
Iets wat me de eerste avond al gelijk opviel is dat ik in verleden tijd praatte over mijn eetprobleem. Dat was weird.

Al met al. Ik ben happy. Het gaat zeer goed. Ik verbaas familie vrienden en collega’s die enorm achter me staan en me motiveren. Dagelijks maak ik een foto van wat ik eet en wat nieuw is. Na t eten gaat die natuurlijk via whatsapp naar mijn moeder en een goede beste vriendin. En een verslagje erbij hoe t gegaan is.

Lucille ik wil je ontzettend bedanken voor je goede hulp die je me geboden hebt. Eten in 39 jaar. Ik kan t me niet herinneren dat ik ooit gegeten heb. En nu eet ik!!!!

Ik hoop dat deze stappen die ik nu zet in de toekomst zal blijven zetten. Maar zal op dit moment niet weten waarom dat zal veranderen. En anders weet ik je zeker te vinden.

Nogmaals bedankt!!!!!! Door jouw kan ik deze stappen maken. Top top top.