Al mijn hele leven kamp ik, voor zover ik weet, met overgewicht. Vele pogingen heb ik al gedaan om af te vallen. Af en toe lukte het, maar viel toch altijd weer terug in mijn oude patroon. Ik vind alles lekker, hou van uit eten gaan en eten van zoetigheid. Door stress grijp ik gauw naar zoetigheid waardoor mijn stress wat afnam, maar hierdoor kwamen natuurlijk de kilo’s eraan en kreeg een koolhydraatverslaving. Ik baalde van dat stemmetje in mijn hoofd dat ik honger had en weer de verkeerde keuze at. Ik nam een koekje i.p.v. fruit. Ik kon de cirkel zelf niet doorbreken.

18 maart (een dag na mijn verjaardag) besloot ik om een poging te wagen om onder hypnose een maagband te laten plaatsen. Ik vond om een operatie te ondergaan heel drastisch en dacht ik ga het gewoon proberen. Ik zei: dit is mijn verjaardagscadeautje aan mezelf. Natuurlijk het is een behoorlijk bedrag, maar voor mij is/was het dubbel en dwars waard.

Toch wel een beetje zenuwachtig ging ik naar Lucille van Woerkom toe. Maar zodra ik binnen was, stelde ze me gerust. Ik was bang dat ik niet onder hypnose kon komen………….dat was helemaal geen probleem. De eerste sessie was in haar praktijkruimte, de 2de en 3de sessie via de telefoon (vanwege de coronacrisis) en de laatste ook weer op haar praktijk. Zelfs via de telefoon werkte dit. Heel apart. Na de 1ste sessie heeft Lucille een gesproken bericht geappt en aangeraden wordt deze iedere dag te beluisteren. Ook dit helpt heel goed. Ik voel letterlijk dat ze mijn onderbewustzijn aan het aanspreken is om niet meer te gaan snoepen en snaaien.

Vanaf 18 maart ben ik koolhydraatarm gaan eten. Veel recepten gebruikt vanuit kookboeken met koolhydraatarme recepten en via Facebook heb ik veel gerechten opgeslagen die mij lekker leken. Ik was en ben verbaasd hoe lekker de gerechten zijn (zelfs mijn man en zoon eten hiervan mee). Voor mij voelt het niet als lijnen, ik heb mijn eetpatroon aangepast. Door de Coronacrisis werk ik vanaf die dag thuis. Als ik de virtuele maagband niet had laten zetten had ik de nodige (Corona) kilo’s eraan gegeten. Ik ben niet gek op zoete drankjes of alcohol dus dat scheelde voor mij wel. Ik drink koffie, thee en drink veel water. Wat voor mij ook een goede houvast is, is de app van voedingscentrum “Eetmeter”. Hierin kun je je gewicht bijhouden en wat je deze hele dag eet. Dat geeft voor mij inzicht en ik vind het gemakkelijk bij te houden. Alles wordt voor je opgeteld.

Waar ik ook zeer verbaasd over was en ben is dat ik ook koek, snoep, taart, toetjes, ijs e.d. kan afslaan, zonder dat ik me daar rot over voel.

En nu voor mij het belangrijkste……….ik ben vanaf 18 maart t/m nu (21 mei) 11,8 kg. afgevallen en de motivatie om door te gaan is er nog zeker. Bij het laatste gesprek heeft Lucille aangegeven contact te houden via de app of telefoon om mij te blijven volgen………ze laat je dus niet los na de laatste sessie.

Ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen en “gun” iedereen deze ervaring en raad het ook iedereen aan om eerst een virtuele maagband te plaatsen i.p.v. een echte maagband.

Met mijn man had ik afgesproken dat als het zou werken hij ook naar Lucille zou gaan om van het roken af te komen, dus Lucille ik verwacht binnenkort dat je een telefoontje van hem kunt verwachten en hoop dat dit voor hem ook gaat werken.

Groetjes, M.H. uit Nijmegen