Ineens was mijn jarenlange relatie waarvan iedereen (ook ikzelf) dacht dat het een ontzettende goede match was voorbij. Hij liet me keihard vallen, telefonisch notabene, zonder enige uitleg.
Ik wist niet wat me overkwam.

Ik, zelfstandige stabiele vrouw, was plots volkomen van de wereld en vroeg me af waarom ik zo heftig reageerde op dit afscheid. Ik was immers gewend dat ik heel veel kon hebben.

Achteraf bleek de verklaring dat mijn ex leed aan het narcistisch persoonlijkheidssyndroom waar het kenmerkend is dat na een eerste periode waarin de narcist je op een voetstuk zet, je ineens van de ene of de andere dag van de hand gedaan wordt, om allerlei redenen die ik hier achterwege laat.

Psychologen beschouwen dit onverwachte afscheid als een echt trauma (depressie, herbeleven, slapeloosheid, piekeren, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en hartkloppingen)

Ik bleef maar zoeken naar het waarom en kon me niet concentreren op helen. Ik heb Lucille gebeld en gevraagd of zij mij kon helpen bij dergelijke complexe problematiek. Bij dit soort ingewikkelde mentale problemen is het geen kwestie van “één sessie en je staat weer bevrijd buiten”. Soms merkte ik de vooruitgang in mijn zelfvertrouwen pas twee weken later, zomaar ineens.  Nu, een aantal sessies later, ben ik weer de relativerende, zelfstandige en evenwichtige vrouw die ik was.

Lucille heeft me geholpen op een manier die verder reikt dan alleen maar ‘deze kwestie’ aanpakken. Ik heb op alle fronten meer inzicht gekregen in mijzelf. Ik heb doelen gerealiseerd die ik zeker niet had gerealiseerd als ik in die relatie was gebleven, op persoonlijk vlak, maar ook op het werk.

Lucille heeft maatwerk geleverd: iedere keer opnieuw bedachten wij voorafgaand aan de hypnose welke boodschap mijn onderbewustzijn op dat moment nodig had. Zij neemt alle tijd voor je: ze luistert en heeft een groot empathisch vermogen.

Soms werd hypnose afgewisseld met IEMT, om de impact van traumatische gevoelens uit die relatie te verminderen. Als zij dacht dat mijn insteek van de hypnosesessie te veel op mijn ex gericht was, dan zei ze me dat ik beter een insteek kon kiezen die gericht was op mijn eigen helingsproces.

Naast haar professionele bekwaamheid en haar empathisch vermogen heb ik genoten van de gesprekken van vrouw tot vrouw: het relativeren van het leven en van liefdesverdriet. Herkenning en erkenning van mijn verdriet.

Iris