Vanaf kinds af aan had ik een grote angst voor open water. Zwemles was een straf, ik hing het liefst aan de railing aan de kant. De zwarte strepen op de bodem van het zwembad, die voor mijn gevoel bewogen, vond ik doodeng. Als kind had ik al teveel enge films gezien. Eenmaal opgeslagen in het onderbewustzijn, was deze angst dan ook een feit. Zoals het gaat met alle angsten. Dus op mijn ‘harde schijfje’ stond geprogrammeerd dat zwemmen in open water dood eng was en ik ook zeker NOOIT zou gaan doen. En nu… kijk mij eens! Ik heb mijn angst overwonnen en geniet van de prachtige onderwaterwereld.

Zo zijn er duizenden angsten die je kunnen weerhouden van het doen van heel veel leuke dingen. Veel erger is het als je angsten je weerhouden om weer normaal te kunnen functioneren in je leven. Wil jij weer vrij zijn of groeien? Ik laat je graag zien hoe dat moet!

Liefs, Lucille