Toen ik een paar weken geleden door de tuin liep, viel mijn oog op deze prachtige felgekleurde dame. Ja, je hoort het goed: de vrouwelijke spinnen van dit soort bouwen  het web. Dat wist ik ook niet, maar na wat research kwam ik veel meer te weten over deze beauty, die gewoon tussen de hortensia’s haar imposante web had gebouwd.
Het was een St. Andrews Cross spider, die haar naam te danken heeft aan het bijzondere X-vormige kruis dat te zien is in het web van deze spinnen. Ze komen voor aan de oostkust van Australië. Wat doet zo’n spin dan hier in ons koude kikkerlandje? Hoe is ze hier terecht gekomen? Zat ze misschien tussen de bananen of ander fruit dat hierheen is geëxporteerd? Niemand die het weet..
Ondanks dat ze er spectaculair en alarmerend uitzien, zijn ze niet gevaarlijk.
‘Niet gevaarlijk , ik doe het in mijn broek bij het zien van zo’n beest!’ hoor ik nu sommige mensen denken.  Deze reactie had ik ook bij het zien van een spin. Totdat ik een paar jaar geleden de NLP opleiding in Londen volgde, die gegeven werd door Dr. Richard Bandler, de mede-oprichter van de NLP. Hier leerde ik alles over hoe je je grenzen kunt verleggen en je angsten kunt overwinnen, door het her-programmeren van je brein en je onderbewustzijn. Kijk maar eens naar de foto waar ik een grote tarantula (vogelspin) over mijn hand laat lopen!
Ik hoor vaak van mensen dat hun fobie of angst voor spinnen of andere dieren hen weerhoudt om vrijuit te leven. Ze zijn altijd op hun hoede om maar niet oog in oog te hoeven staan met hetgeen hen angst in boezemt.
Wil jij ook weer kunnen genieten en vrijuit kunnen leven? Ik help je graag!

Liefs, Lucille