Maandag 9 november 2020, die dag onthoud ik graag. Ik heb toen een sessie gehad bij Lucille met als doel om niet meer te roken.

Daarvoor over de jaren heen een paar pogingen gedaan om zelfstandig te stoppen. Vruchteloos. Toen ook via de huisarts met een coach en medicatie. Dat hielp een maand of twee, drie.

Mezelf daarna verdiept in een mogelijke opties als acupunctuur, maar voordat ik dat wilde proberen hoorde ik via mijn optometrist van stoppen door middel van hypnose.

Hij bleek hierdoor gestopt te zijn met roken en noemde dat dit hem zonder veel moeite was gelukt. Dat en het feit dat hij een nuchtere man is, gaf mij de doorslag. Dit wilde ik ook wel proberen.

Praktisch omgerekend waren de kosten voor de hypnose ruim minder dan een maand roken.

Beetje sceptisch was ik wel.

Lucille gaf aan dat ik na de sessie niet een ex-roker was, maar een niet-roker. Dus ik onderging het en zou het wel zien.

Mijn ervaringen met stoppen waren over het algemeen dat na een tijdje de trek te heftig werd en er een maar een kleine aanleiding nodig was om weer te beginnen.

Maar nu ruim een jaar later kan ik zeggen dat het me heel makkelijk is afgegaan.

In het begin merk je wel op de vaste tijden of in bepaalde situaties dat er ‘iets’ is dat je anders zou doen, en dan realiseer je dat dat roken was. Maar de zucht naar een sigaret is er niet meer.

Ergens is de drang om te roken en alles wat erbij hoort gewoon van je harde schijf gewist.

Best bevrijdend, niet meer de standaard check; aansteker en hoeveelheid sigaretten. Gewoon los ervan. En als extra bonus, meer rust.

Nicotine maakte mij gejaagd. Dat merkte ik al vrij snel.

En ik beveel het iedereen aan. Via mij is mijn zwager ook bij Lucille langs geweest. En hij zit in diezelfde beginfase als ik. En ook hem valt het op hoe makkelijk het gaat. Gewoon als niet roker verder te gaan.

 

Vriendelijke groet,

 

Paul