Hypnose leert jou om niet meer je emoties weg te eten!

emotie eten

ER IS IETS VERVELENDS GEBEURT OP JE WERK. THUIS LOOPT HET NIET OP ROLLETJES. Je voelt je rot EN dan GRIJP je maar WEER NAAR DIE KOEKJES CHOCOLADE of chips. 

HEB JE ER GENOEG VAN OM JEZELF VOL TE PROPPEN?

 EMOTIE ETEN

Emotie eten de naam zegt het al: We voelen een emotie en meteen daarna krijgen we de drang om te gaan eten.
Ik hoor je denken? ‘Wat gek? Hoe kan dat nu?’Waarom doen we dat?’

Alle emoties die we kennen staan ook opgeslagen in ons onderbewustzijn. Sommige emoties zijn heel fijn, denk eens aan blijdschap, verliefdheid, trots, euforie etc.
Sommige emoties worden echter als totaal niet wenselijk beschouwd: verdriet, stress, zorgen, pijn, onzekerheid, verveling, schaamte, spijt, woede etc.

Het begint al van kinds af aan:
 Je bent gevallen en als troost krijg je van je moeder een snoepje.
 Bij een feestje hoort taart en lekker eten en drinken.
 In het weekend op de bank hoort chips.

Als je iets eet, of jezelf beloond met iets lekkers, geeft je dat tijdelijk een goed en fijn gevoel.
Het kan er ook voor zorgen, dat je even de emotie waar je geen zin in hebt, hoeft te voelen.
 Ook verveling is een emotie. Uit verveling ga je dan eten. Of om je frustratie, eenzaamheid, verdriet, stress of woede niet te voelen.
  Even dus niet te hoeven voelen. Als er eenmaal een programma draait op je onderbewustzijn, zul dit gedrag blijven herhalen. Terwijl je weet, dat je daarna je jezelf helemaal niet goed voelt. Je hebt jezelf weer vol gepropt, vaak met de verkeerde en ongezonde keuzes. Gevolg:
 Je voelt je schuldig
 Je baalt van jezelf, dat je het toch weer gedaan hebt.
 Je denkt, ‘ ik ben nu toch al de fout ingegaan, nu helpt het toch niet meer en kan ik nog wel veel meer eten. De dag is toch al verpest”.

Het cirkeltje is weer rond. Een neerwaartse spiraal waar je in zit. Iedere ochtend neem je jezelf voor dat je het vandaag anders gaat doen.

Met hypnotherapie kan het emotie-eten, wat ten grondslag ligt aan bepaalde patronen en overtuigingen die opgeslagen liggen in het onderbewustzijn aangepakt worden.
Door te kijken waar het probleem ligt en het probleem op te lossen.

 

‘Ik ben eindelijk van mijn chocolade, koek en dropverslaving af!’

Hi, ik ben Lucille en ik ben internationaal geregistreerd hypnotherapeut. Ik heb de afgelopen jaren al meer dan duizend mensen geholpen met het boeken van moeiteloos blijvende resultaten, door middel van hypnose. En daar help ik jou ook graag mee!